Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@02:10:28 GMT

علائم اسپاسم حنجره چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۶۴۱۹

علائم اسپاسم حنجره چیست؟

 اسپاسم حنجره یا لارنگواسپاسم یک تجربه نادر، اما ترسناک است. این اتفاق هنگامی می‌افتد که تار‌های صوتی به طور ناگهانی هنگام نفس کشیدن از کنترل خارج می‌شوند و جریان هوا را به داخل ریه‌ها مسدود می‌کنند.

افراد مبتلا به این بیماری ممکن است از خواب بیدار شوند و خود را لحظه به لحظه قادر به صحبت یا نفس کشیدن نبینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چه عواملی باعث ایجاد اسپاسم حنجره می‌شود؟

اسپاسم حنجره ممکن است با محرک‌های مختلفی از جمله آسم، آلرژی، ورزش، تحریک‌کننده‌هایی مانند دود، گردوغبار، استرس، بیماری ریفلاکس معده یا GERD همراه باشد. در GERD شرایطی رخ می‌دهد که عضله حلقه مانند که به طور معمول بسته می‌شود تا محتوای معده خارج نشود، درست کار نمی‌کند. با ریفلاکس، اسید‌های معده به داخل مری بالا می‌روند و باعث تحریک می‌شوند.

قرار گرفتن مکرر در معرض اسید‌های معده می‌تواند باعث لطمه زدن به مری شود و این آسیب می‌تواند منجر به اسپاسم لحظه‌ای تار‌های صوتی شود که مجاری هوایی را می‌بندد و از ورود هوا و اکسیژن به ریه‌ها جلوگیری می‌کند.

هنگامی که اسید‌های معده به حنجره می‌رسند، به این بیماری رفلاکس حنجره یا LPR گفته می‌شود. بافت حنجره حتی ظریف‌تر و مستعدتر از مری برای آسیب دیدن است. سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی می‌تواند اسید بیشتری را به حنجره وارد کند، بنابراین یک عفونت تنفسی فوقانی قبلی یا فعلی ممکن است احتمال ابتلا به حنجره را افزایش دهد.

اسپاسم حنجره همچنین ممکن است عارضه جراحی باشد. بیهوشی مورد استفاده در طول عمل جراحی باعث تحریک تار‌های صوتی به ویژه در کودکان می‌شود. اسپاسم حنجره ناشی از بیهوشی می‌تواند زندگی او را تهدید کند.

علائم اسپاسم حنجره چیست؟

هنگامی که اسپاسم حنجره رخ می‌دهد، شخص احساس خفگی می‌کند و قادر به نفس کشیدن یا صحبت کردن نیست. بعضی اوقات در وسط شب رخ می‌دهد. ممکن است فرد به طور ناگهانی پس از بیدار شدن احساس خفگی کند. این حالت در اسپاسم حنجره، خواب (sleep) نام دارد که اغلب مربوط به GERD است. برخی از افراد در واقع در طی این وقایع، هوشیاری خود را از دست می‌دهند.

بازگشت تنفس به حالت طبیعی، فقط یک یا دو دقیقه طول می‌کشد، اما این تجربه می‌تواند وحشتناک باشد.

علاوه بر اسپاسم حنجره، افراد مبتلا به این بیماری معمولاً علائم ریفلاکس معده را هم دارند که شامل درد قفسه سینه، سرفه، مشکل بلع، سوزش سر دل، حالت تهوع وگلو درد را هم دارند.

کارشناسان می‌گویند در نوزادان مبتلا به ریفلاکس معده، لارنگواسپاسم ممکن است در سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) نقش داشته باشد.

چگونه اسپاسم حنجره درمان می‌شود؟

اگر مشکل ریفلاکس معده باشد، درمان این بیماری می‌تواند به مدیریت حنجره کمک کند. پزشکان غالباً دارو‌های مهارکننده پمپ پروتون مانند Dexlansoprazole (Dexilant)، Esomeprazole (Nexium) و Lansoprazole (Prevacid) تجویز می‌کنند. این دارو‌ها تولید اسید‌های معده را کاهش می‌دهند، به طوری که مایعات کمتری از معده به داخل مری برگشت می‌خورند. گزینه دیگر عوامل پروکینتیک است؛ این عوامل باعث تحریک حرکت در دستگاه گوارش می‌شود تا میزان اسید موجود را کاهش دهد.

ممکن است بیمارانی که به این درمان‌ها پاسخ نمی‌دهند نیاز به عمل جراحی داشته باشند. یکی از گزینه‌های جراحی، فوندوپلاستی است یعنی روشی که قسمت فوقانی معده (فوندوس) را در اطراف مری می‌پیچند تا از برگشت اسید‌ها جلوگیری شود.

همچنین، یک حلقه از مهره‌های تیتانیوم می‌تواند در اطراف خارجی مری تحتانی قرار بگیرد. این حلقه دریچه بین مری و معده را تقویت می‌کند در حالی که هنوز هم اجازه عبور مواد غذایی و مایعات را می‌دهد.

توصیه‌هایی که اسپاسم حنجره و ریفلاکس معده را تسکین می‌دهند

از خوردن محرک‌های سوزش سر دل مانند آب میوه و میوه، کافئین، غذا‌های چرب و نعناع خودداری کنید.

وعده‌های غذایی کمتری بخورید و دو تا سه ساعت قبل از خواب از خوردن غذا اجتناب کنید.

اگر سیگار می‌کشید، ترک کنید.

زیر سر خود را به هنگام خواب مقداری بلند کنید.

از محرک‌های آلرژی خودداری کنید.

تکنیک‌های تنفسی از جمله تنفس کند و آرام هم ممکن است کمک کند.

در کودکانی که در حین عمل جراحی اسپاسم حنجره در آن‌ها ایجاد شده است، درمان معمولاً شامل حرکت دادن سر و گردن برای باز کردن راه هوایی است.

این همچنین شامل استفاده از دستگاه (فشار مثبت و مستمر راه هوایی یا CPAP) برای انتقال مستقیم هوا به مجاری هوایی است. برخی از کودکان برای کمک به تنفس، باید لوله‌ای را درون گلو قرار دهند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۶۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: ابزار۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه خارج شد.

محمد رضا روحانی در گفت‌وگو با مهر، در خصوص خارج کردن این وسیله گفت: دختر خانم ۲۰ ساله به دندانپزشکی یکی از بیمارستان‌های خصوصی ساوه مراجعه کرده که پس از درد شدید در ناحیه شکم، به سرعت به بیمارستان مدرس منتقل می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه زمان در انجام چنین حوادثی برای پزشک بسیار مهم است، افزود: ابزار دندانپزشکی داخل شکم این خانم تیز و برنده بود و چنانچه با سرعت در این خصوص اقدام نمی‌شد ممکن بود وارد رود کوچک شود.

وی گفت: با توجه به اینکه قطر روده کم است احتمال سوراخ شدن آن بسیار زیاد بود و حتی ممکن بود به بخش ای سی یو منتقل و منجر به مرگ این خانم شود.

روحانی ادامه داد: از سوی دیگر، دقت در خارج کردن این شیء بسیار مهم بود به طور حتم اگر در حین خارج کردن این شیء، حتی چند میلی متر جابه جا می‌شد احتمال پارگی مری، معده و روده وجود داشت.

وی افزود: به دلیل محدودیت زمان و از دیگر سو جلوگیری از عوارض بعد از خارج کردن شیء، سعی کردیم یک عمل غیر تهاجمی به روش آندوسکوپی و over tube بدون باز کردن شکم کار انجام شود.

وی گفت: اگر چه ابزاری که نیاز بود به دستگاه آندوسکوپی برای خارج کردن این فلز وصل شود، در دسترس نبود اما با ابتکار تیم اتاق عمل این اقدام انجام شد، چرا که خارج کردن آن از طریق باز کردن شکم عوارض بسیار ساخت و جبران ناپذیری برای بیمار به همراه داشت.

روحانی گفت: خوشبختانه حال عمومی بیمار خوب است و قرار است امروز مرخص شود.

وی خواستار هوشیاری و دقت کادر پزشکی در حین درمان شد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • استقلال در تبریز لرزید، هدیه دستیار یحیی به اوسمار! / جدال حنجره‌ها جای زانوها
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟