Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@23:36:40 GMT

عوارض استفاده از رانیتیدین چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۴۷۳۹

عوارض استفاده از رانیتیدین چیست؟

خبرگزاری آریا - رانیتیدین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دارو‌های مربوط به ترشح اسید معده شناخته می‌شود اما مصرف بدون تشخیص پزشک می‌تواند عوارض جدی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا از باشگاه خبرنگاران جوان، رانیتیدین در علوم دارویی به دسته آنتی‌هیستامین‌ های نوع 2 تعلق دارد که منجر به کاهش میزان تولید اسید معده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این دارو برای معالجه و جلوگیری از زخم معده و روده و همچنین مواردی‌که در تولید اسید معده بیشتر از حد نرمال است مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رانیتیدین همچنین برای درمان بیماری رفلاکس معده و سایر شرایطی استفاده می‌شود که در آن اسید از معده به داخل مری بازگشته و باعث سوزش قلب شود.
چه کسانی رانیتیدین مصرف نکنند؟
توصیه می‌شود افرادی‌که به بیماری‌های کلیوی و یا کبدی مبتلا هستند از پزشک معالجشان بخواهند تا داروی دیگری را برای آن‌ها تجویز کند.
استفاده از رانیتیدین همچنین خطر ابتلا به ذات‌الریه را افزایش می‌دهد. علائم این بیماری شامل درد قفسه سینه، احساس تنگی نفس و سرفه شدید همراه با مخاط سبز یا زرد است که در صورت مشاهده بیمار حتماً باید پزشک معالج نسبت به این موضوع آگاه شود.
عوارض استفاده از رانیتیدین چیست؟
استفاده بلندمدت و بدون تجویز پزشک می‌تواند عوارض جانبی جدی را برای مصرف‌کننده به‌همراه داشته باشد که از آن جمله می‌توان به معده درد، تب و لرز، سرفه همراه با مخاط، احساس تنگی نفس، کند یا تند شدن ضربان قلب، خواب‌آلودگی و سرگیجه، اسهال، یبوست، بی‌خوابی و حتی کاهش میل جنسی اشاره کرد.
نکات قابل توجه برای مصرف رانیتیدین
در زمان مصرف رانیتیدن توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
از آنجا که کشیدن سیگار ترشح اسید معده را زیاد می‌کند مصرف همزمان آن با رانیتیدین تأثیر دارو را کم و یا منجر به بدتر شدن وضعیت بیمار می‌شود.
در صورت داشتن وزن بالا و رژیم غذایی برای کاهش وزن به‌دلیل کاهش فشار بر معده برای ترشح اسید، عملکرد رانیتیدین بهتر خواهد بود.
بهتر است در زمان مصرف این دارو از موادغذایی همچون گوجه فرنگی، نعنا، نوشیدنی‌های گرم و کافئین‌دار که ترشح اسید معده را افزایش می‌دهد پرهیز کنید.
از آنجا که مصرف مایعات و غذا‌های آبکی اسید معده را رقیق می‌کند توصیه می‌شود علاوه بر مصرف رانیتیدین مصرف مایعات در برنامه غذایی قرار گیرد.
نکته قابل توجه در ذکر عوارض جدی این دارو که بعضاً به ندرت اتفاق می‌افتد این است که این دارو به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین دارو‌ها در کشور شناخته می‌شود و دانستن عوارض آن می‌تواند علائم هشداردهنده برای افرادی باشد که مصرف بی‌رویه و خارج از دستور پزشک برای آن‌ها تبدیل به عادت شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ وزیر بهداست درمان و آموزش پزشکی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره کمبود دارو برای بیماران تالاسمی با تأکید بر اینکه بنای ما و اولویتمان این است که با تقویت شرکت‌های دانش بنیان، داروی مورد نیاز و کمبودها را تامین کنیم، گفت: در زمینه داروی بیماری تالاسمی، افزایش تولید داشته‌ایم، ولی تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که این را باید پزشک تشخیص دهد.

خدمات پزشکی به کودکان تا ۷ سال رایگان شد

دکتر عین اللهی همچنین با اشاره به اینکه حوادث و بیماری‌ها در هفت سال نخست زندگی می‌تواند در بقیه عمر باقی بماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیئت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن ها ایمن شود. این موضوع به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

وزیر بهداست در خصوص ابهام‌ها و ادعاهایی که در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا در میان مردم مطرح می‌شود از دادن پاسخ صریح و مشخص خودداری کرد و صرفا گفت: کمیته علمی داریم که متشکل از ۶۰ نفر از بهترین دانشمندان کشور است. بیشترین واکسن مصرفی ما سینوفارم بود که از چین وارد شده بود. سینوفارم کم عارضه ترین واکسن بود و در کشور حدود ۱۵۵ میلیون دوز از این واکسن استفاده شد. کمیته واکسن ما عوارض را رصد می کند و ما حداقل عوارض را در کشور داشتیم. اگر واکسن مصرف نمی شد، ضایعاتی زیادی داشتیم، اما موفق شدیم کرونا را کنترل کنیم.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است