Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@17:09:27 GMT

علل و عوارض سوزش قلب و راه درمان آن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۹۴۱۰

علل و عوارض سوزش قلب و راه درمان آن چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر لیلا عسگرپور متخصص قلب و عروق می‌گوید: معمولا سوزش قلب نشان دهنده بیماری رفلاکس معده به مری است و معمولا به علت بازگشت اسید معده به مری رخ می‌دهد.

برخی از فاکتور‌های خطر که باعث بروز این مشکل می‌شوند عبارتند از عواملی که تولید اسید معده را افزایش می‌دهند و همچنین مشکلات ساختاری که باعث می‌شوند اسید معده به مری برگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علل سوزش قلب چیست؟

به گفته دکتر سولماز محمدی متخصص زنان، زایمان و نازایی برخی از علل سوزش قلب به شرح زیر هستند:

• مصرف برخی از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها باعث افزایش تولید اسید معده می‌شود و سوزش قلب را به دنبال دارد. مصرف برخی از دارو‌ها نیز باعث سوزش قلب می‌شود. برخی از این عوامل محرک عبارتند از الکل، کافئین، آسپرین، ایبوپروفن (موترین، ادویل و نوپرین)، ناپروکسن (ناپروسین و الوو)، نوشیدنی‌های گاز دار و آب میوه‌های ترش مانند آب آناناس و آب پرتقال و آب گریپ فروت، غذا‌های اسیدی مانند گوجه فرنگی و گریپ فروت و پرتقال و شکلات

• سیگار کشیدن و مصرف غذا‌های پرچرب بر روی عملکرد اسفنکتر پایینی مری تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود اسید معده از معده به مری برگردد، زیرا اسفنکتر شل می‌شود.

• فتق هیاتال به وضعیتی گفته می‌شود که بخشی از معده به جای اینکه درون شکم باشد درون قفسه سینه قرار دارد و بر روی عملکرد اسفنکتر معده به مری تأثیر می‌گذارد و یک فاکتور مهم برای رفلاکس اسید از معده به مری محسوب می‌شود. این اختلال به خودی خود هیچ گونه نشانه و علامتی را به وجود نمی‌آورد و فقط زمانی باعث بروز مشکل می‌شود که اسفنکتر معده به مری عملکرد خود را از دست بدهد و منجر به سوزش قلب شود.

• بارداری می‌تواند باعث افزایش فشار درون حفره شکم شود و بر روی عملکرد اسفنکتر معده به مری تاثیر بگذارد و زمینه رفلاکس را فراهم کند. (برگرفته از سایت متخصص زنان و زایمان https://drsolmazmohamadi.com)

• چاقی و اضافه وزن نیز باعث افزایش فشار درون شکم می‌شود و به این ترتیب رفلاکس معده به مری را به وجود خواهد آورد.

• برخی از بیماری‌های مری می‌توانند با علامت سوزش سر دل خود را نشان دهند که دو مورد از این بیماری‌ها اسکلرودرما و سارکوئیدوزیس است.

علائم و نشانه‌های سوزش قلب چیست؟

بیماری رفلاکس معده به مری اختلالی است که سوزش قلب یکی از علائم آن محسوب می‌شود. در این اختلال اسید معده وارد مری می‌شود و باعث بروز درد خواهد شد. این نوع درد به صورت احساس سوزش پشت استخوان جناغ سینه یا اسپاسم و درد شدید احساس می‌شود. در اکثر موارد درد حاصل از رفلاکس اسید با درد ناشی از حمله قلبی اشتباه گرفته می‌شود. درد رفلاکس اسید در قسمت پایین قفسه سینه باقی می‌ماند یا آن که به پشت گلو انتشار می‌یابد و با احساس ترشی در قسمت پشت گلو همراه می‌شود. در صورتی که اسید معده تا نزدیکی حنجره بالا آمده باشد باعث گرفتگی صدا یا سرفه خواهد شد. در صورتی که رفلاکس اسید تا مدت زیادی ادامه داشته باشد می‌تواند آن قدر شدید باشد که مینای دندان را از بین ببرد و باعث پوسیدگی آن شود. این علائم معمولاً پس از مصرف غذای سنگین، خم شدن به سمت جلو یا دراز کشیدن به صورت مستقیم بدتر می‌شوند. افرادی که دچار این مشکل هستند اغلب با احساس سوزش سر دل از خواب بیدار می‌شوند.

عوارض سوزش قلب چیست؟

سوزش قلب بدون عارضه نیست و در صورتی که به آن توجه نشود دچار التهاب مداوم می‌شود و ریسک بروز زخم که به صورت از بین رفتن نقاط کوچک در مری دیده می‌شود مطرح خواهد شد و این وضعیت باعث خونریزی جدی می‌شود. همچنین تشکیل بافت اسکار و گرفتگی صدا از جمله عوارض جانبی بازگشت اسید از معده به مری است. تغییر در نوع سلول‌های پوشاننده مری می‌تواند به دنبال رفلاکس اسید به وجود بیاید و منجر به بارت مری شود که این اختلال با افزایش ریسک سرطان مری دارد. (به نقل از سایت دکتر عسگرپور متخصص قلب https://drgalb.ir)

سوزش قلب چگونه تشخیص داده می‌شود؟

سوزش قلب یکی از شکایات شایع افراد مختلف است که گاهی اوقات با برخی از انواع بیماری‌های ناحیه قفسه سینه از قبیل حمله قلبی، آمبولی ریوی، پنومونی و درد دیواره قفسه سینه اشتباه گرفته می‌شود. فرآیند تشخیص با بررسی کامل سابقه پزشکی و انجام معاینه جسمانی انجام می‌شود. در تعداد زیادی از موارد که انجام معاینه جسمانی و بررسی بیمار بتواند اطلاعات کافی را در اختیار پزشک قرار دهد تا مشکل او را تشخیص دهد و برنامه درمان را شروع کند نیازی به استفاده از سایر روش‌های تشخیصی نیست. در برخی موارد انجام روش‌های تشخیصی زیر درخواست می‌شود:

عکس برداری توسط اشعه ایکس

در این روش پزشک شما می‌خواهد که برای انجام عکس برداری از مری، محلول باریوم یا گاستروگرافین که دو نوع ماده حاجب هستند را بخورید و سپس به کمک اشعه ایکس یا دستگاه فلوروسکوپی روند پایین رفتن ماده حاجب از معده به درون مری را بررسی می‌کند. این تست علاوه بر آنکه بررسی ناهنجاری یا التهاب درون مری و دیواره مری می‌پردازد عملکرد صحیح عضلات مری را به صورت ریتمیک ارزیابی می‌نماید تا ببیند چگونه ماده حاجب به درون معده هدایت می‌شود.

آندوسکوپی

در این نوع تست متخصص داخلی از یک لوله انعطاف پذیر که در اثر آن یک دوربین و لامپ قرار دارد استفاده می‌کند تا دیواره داخلی مری و معده را مشاهده نماید. التهاب و زخم این ناحیه نیز تشخیص داده می‌شود. گاهی اوقات از بیوپسی و نمونه برداری کوچک از بافت این ناحیه به منظور بررسی سرطان یا سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

مانومتری و تست PH

گاهی اوقات که روش‌های بالا نمی‌تواند به تشخیص مشکل بیمار کمک کند یا اگر علائم بیمار مداوم و یکسان نباشد از تست مانومتری و PH داخل مری برای تشخیص استفاده خواهد شد.

تغییر دادن سبک زندگی

این روش درمانی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

• کاهش حجم مواد غذایی و افزایش تعداد دفعات غذا خوردن
• غذا نخوردن قبل از خواب
• عدم مصرف الکل، آسپرین، ایبوپروفن و کافئین
• اجتناب از سیگار کشیدن
• قراردادن دو یا سه عدد بالش زیر سر برای جلوگیری از برگشت اسید از معده به مری

دارو‌های مخصوص سوزش قلب

می‌توان از دارو‌های ضد اسید بعد از غذا، موقع خواب و در صورت نیاز استفاده کرد تا با اسید اضافی معده ترکیب شود و از آسیب رساندن به مری جلوگیری نماید. آنتاگونیست‌های هیستامین H۲ دارو‌هایی هستند که باعث مسدود شدن عملکرد هیستامین (یک ماده شیمیایی که سلول‌های معده را تحریک می‌کند به تولید اسید بپردازند) بر روی سلول‌های تولید کننده اسید معده می‌شود و به این ترتیب سطح تولید اسید معده به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و علائم شما تسکین خواهد یافت. برخی از این دارو‌ها عبارتند از سایمتیدین، رانیتیدین و فاموتیدین. برخی از باز دارنده‌های پروتون پمپ و بلاکر‌های H۲ را می‌توان بدون نیاز به نسخه پزشک تهیه کرد، اما برخی از این دارو‌ها با هم تداخل دارند و شما باید قبل از مصرف آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید تا سلامت شما را به خطر نیفتد. باز دارنده‌های پروتون پمپ یک گروه دیگر از دارو‌ها هستند که باعث مسدود شدن روند تولید اسید توسط معده می‌شوند که برخی از آن‌ها عبارتند از امپرازول، راپرازول، پنتوپرازول، لتروپرازول و ایزومپرازول

انجام عمل جراحی

برای افرادی که در گروه‌های زیر قرار دارند انجام عمل جراحی توصیه می‌شود:

• افرادی که دارو درمانی کمکی به بهبود آن‌ها نکرده است.

• افرادی که دچار بارت مری هستند.

• افرادی که رفلاکس معده به مری آن‌ها آنقدر شدید است که باعث سرفه و گرفتگی صدا، خس خس کردن سینه و پنومونی شده است.

روش‌های مختلفی برای جراحی رفلاکس مری وجود دارد. در یک روش معده از قسمت پایین مری پوشانده می‌شود تا یک دریچه فیزیولوژیکی جدید طراحی شود و جای اسفنکتر پایین مری را بگیرد. امروزه دستگاه‌هایی مورد تایید قرار گرفته است که درون قسمت پایین مری قرار داده می‌شوند تا وظیفه اسفنکتر مری را ایفا کنند. این روش درمانی خاص بر اساس شرایط ویژه بیمار انجام می‌شود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سوزش قلب اسید از معده به مری رفلاکس معده به مری تولید اسید معده اسید معده باعث افزایش رفلاکس اسید قسمت پایین گرفتگی صدا گاهی اوقات دارو ها قفسه سینه بیماری ها باعث بروز غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها

طبق اعلام یکی از مدیران آزادراه‌های کشور و براساس جدیدترین جداول ارائه شده پرداخت عوارض در سکوهای پرداخت اینترنتی آزادراه‌ها با افزایش ۳۰ درصدی روبرو شده است.

به گزارش مشرق، طبق قانون هرساله با توجه افزایش هزینه های نگهداشت آزاد راه ها و با توجه به آنکه باید بازگشت سرمایه های پیمانکاران انجام شود هرساله با دستور وزیر راه وشهرسازی و طبق تصویب آن در شورای عالی نرخ عوارض آزاد راه های کشور افزایش می یابد که پیش از این خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور گفته بود در صورت افزایش نرخ عوارض آزاد راه ها به طور قطع سطح کیفیت سرویس بهتر خواهد شد؛ همچنین تعدادی از سازمان‌های بازرسی هم پیگیر الکترونیکی شدن عوارضی‌ها بودند به همین دلیل ابلاغ کردیم که تمام آزادراه‌ها باید عوارضی الکترونیکی داشته باشند، در غیر این صورت با آنها برخورد و پیگیری حقوقی انجام می‌دهیم.

خادمی با بیان اینکه بسیاری از پیمانکاران به دلیل عدم بازگشت سرمایه انگیزه ای برای ورود و سرمایه گذاری در پروژه های جدید را ندارند چراکه با افزایش نرخ جدید آزادراه ها موافقت نشده بود گفت: بسیاری از آزاد راه ها پس از ساخت نیاز به نگهداری دارند که هزینه های نگهداری از آنها باید از طریق عوارض بازگردد.

براساس این گزارش روز گذشته یکی از مدیران آزاد راه از افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض خبر داد و گفت: این افزایش آزادراه ها بنا بر قانون و بندی که در آیین نامه وجود داشت انجام شده است.

وی افزود: طبق این آیین نامه سالانه باید افزایش نرخ عوارض به داشته باشیم که طبق روال هر سال این کار انجام شده است.

گفتنی است: یکی از اقدامات و دلایل اصلی برای افزایش کیفیت آزاد راه ها افزایش نرخ عوارض آزاد راه ها است که خود نقش اصلی در نگهداشت آزاد راه ها دارد.

یکی از دلایلی که آزاد راه های ما کیفیت مناسب ندارد به علت آن است عوارض آن کم است چراکه شرکت آزاد راه ها و سرمایه گذار اعلام می‌کند که سقف پانزده درصد از عوارض برای نگه داری از آزاد راه ها انجام میشود و زمانی که بازگشت سرمایه ای برای پیمانکاران و سرمایه گذاران آزاد راه وجود نداشته باشد امکان حضور آنها در پروژه ها جود ندارد.

نرخ ها بر حسب ریال است
ردیف نام آزادراه در دست بهره برداری ایستگاه اخذ عوارض سواری وانت مینی بوس کامیونت اتوبوس کامیون دو محور کامیون سه محور تریلی نفت کش (تانکر)
۱ اراک - خرم‌آباد قطعات ۲ و ۳ و ۴ قطعه دوم ۴۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۲ اراک - خرم‌آباد قطعات ۲ و ۳ و ۵ قطعات سوم و چهارم ۱۶۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۴۹۰,۰۰۰ ۴۹۰,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰ ۸۱۵,۰۰۰
۳ ارومیه - تبریز قطعه ۴ ارومیه- تبریز (قطعه ۴) ۱۱۰,۰۰۰ ۱۲۵,۰۰۰ ۱۲۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۳۹۰,۰۰۰ ۵۲۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۴ اهواز - بندر امام اهواز- بندر امام ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۳۶۰,۰۰۰ ۴۲۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۵ اهواز - بندر امام کنارگذر ماهشهر ۵۰,۰۰۰ ۶۰,۰۰۰ ۹۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۸۰,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۳۵۰,۰۰۰
۶ باغچه - مشهد باغچه- مشهد ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ _
۷ باغچه - مشهد آنتن سنگ بست (فریمان) ۳۵,۰۰۰ ۳۵,۰۰۰ ۳۵,۰۰۰ ۳۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰
۸ پل زال - اندیمشک پل زال- اندیمشک ۱۳۰,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۳۰,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۴۱۰,۰۰۰ ۵۸۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۹ تبریز - ارومیه (پل میانگذر) پل میانگذر دریاچه ارومیه ۱۵۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰ ۴۹۰,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰ _
۱۰ تبریز- اندیشه- شهر جدید سهند ایستگاه های شماره یک و دو ۵۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ _
۱۱ تهران - پردیس تهران- پردیس ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ _
۱۲ تهران - شمال قطعه ۴ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۲۳۰,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰ ۳۸۰,۰۰۰ ۴۹۵,۰۰۰ ۶۰۵,۰۰۰ _
۱۳ تهران - شمال قطعه یک- روزهای عادی ۴۹۵,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰ ۶۷۰,۰۰۰ _ ۷۵۰,۰۰۰ _ _ _
۱۴ تهران - شمال قطعه یک- آخر هقته و روزهای تعطیل ۶۵۰,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰ ۶۷۰,۰۰۰ _ ۷۵۰,۰۰۰ _ _ _
۱۵ تهران - شمال تونل البرز شرقی- روزهای عادی ۳۹۰,۰۰۰ ۵۲۰,۰۰۰ ۳۹۰,۰۰۰ ۴۵۵,۰۰۰ _ _ _ _
۱۶ تهران - شمال تونل البرز شرقی- آخر هفته و روزهای تعطیل ۶۵۰,۰۰۰ ۷۸۰,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰ ۷۱۵,۰۰۰ _ _ _ _
۱۷ حرم تا حرم (قم - گرمسار) ایستگاه قم ۱۵۰,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ ۳۱۵,۰۰۰ ۳۹۰,۰۰۰ ۴۹۰,۰۰۰ ۶۲۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۱۸ حرم تا حرم (قم - گرمسار) ایستگاه گرمسار ۱۵۰,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ ۳۱۵,۰۰۰ ۳۹۰,۰۰۰ ۴۹۰,۰۰۰ ۶۲۰,۰۰۰
۱۹ خرم آباد - پل زال خرم آباد- پل زال ۳۴۵,۰۰۰ ۶۵۰,۰۰۰ ۵۲۰,۰۰۰ ۷۳۵,۰۰۰ ۶۰۵,۰۰۰ ۸۱۵,۰۰۰ ۱,۰۶۰,۰۰۰ ۱,۲۷۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۲۰ زنجان - تبریز زنجان به سرچم و بالعکس ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ _
۲۱ زنجان - تبریز سرچم به هشترود و بالعکس ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰
۲۲ زنجان - تبریز هشترود به بستان آباد و بالعکس ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰
۲۳ زنجان - تبریز زنجان به هشترود و بالعکس ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ ۲۹۵,۰۰۰
۲۴ زنجان - تبریز سرچم به بستان آباد و بالعکس ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ ۲۹۵,۰۰۰
۲۵ زنجان - تبریز زنجان به بستان آباد و بالعکس ۱۳۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۳۰,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۲۹۵,۰۰۰ ۴۱۰,۰۰۰ ۴۹۰,۰۰۰
۲۶ زنجان - تبریز بستان آباد به تبریز و بالعکس ۶۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ _
۲۷ زنجان - تبریز سرچم به میانه میاندوآب و بالعکس ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰
۲۸ زنجان - تبریز هشترود به میانه میاندوآب و بالعکس ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰
۲۹ زنجان - تبریز زنجان به میاندوآب و بالعکس ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰
۳۰ زنجان - تبریز بستان آباد به میانه میاندوآب و بالعکس ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰
۳۱ ساوه - سلفچگان ایستگاه اصلی ۱۰۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ _
۳۲ ساوه - سلفچگان ایستگاه بین راهی ۵۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰
۳۳ ساوه - همدان قطعه ۱ ساوه- همدان قطعه یک ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۲۳۰,۰۰۰ ۳۱۵,۰۰۰ ۴۱۰,۰۰۰ _
۳۴ ساوه - همدان قطعه ۲ (کربلا) ساوه- همدان قطعه دو ۱۳۰,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۳۰,۰۰۰ ۳۱۵,۰۰۰ ۳۹۰,۰۰۰ ۴۲۵,۰۰۰ ۵۴۰,۰۰۰ _
۳۵ قزوین - رشت قزوین- رودبار ۱۵۰,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۱۸۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ ۳۱۵,۰۰۰ ۳۶۰,۰۰۰ _
۳۶ قزوین - رشت رستم آباد- امام زاده هاشم ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰
۳۷ قم - کاشان (امیرکبیر) قم- کاشان ۶۵,۰۰۰ ۷۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۷۵,۰۰۰ ۷۵,۰۰۰ ۹۰,۰۰۰ ۱۴۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ _
۳۸ کاشان - نطنز - اصفهان (سان آرا) کاشان- نطنز ۹۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۹۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۳۵,۰۰۰ ۱۳۵,۰۰۰ ۱۸۰,۰۰۰ ۲۷۰,۰۰۰ _
۳۹ کاشان - نطنز - اصفهان (سان آرا) نطنز- اصفهان ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۹۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۳۵,۰۰۰ ۱۳۵,۰۰۰ ۱۸۰,۰۰۰ ۲۷۰,۰۰۰
۴۰ کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه یک ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰
۴۱ کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه دو ۱۲۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۳۱۵,۰۰۰ ۴۱۰,۰۰۰
۴۲ کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه سه ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰
۴۳ کنارگذر جنوبی تهران (غدیر) قطعه چهار ۸۵,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰ ۱۹۵,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰
۴۴ کنارگذر شرق سپاهان کنارگذر شرق سپاهان ۱۹۵,۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ ۲۳۰,۰۰۰ ۲۹۵,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ ۳۲۵,۰۰۰ ۴۱۰,۰۰۰ ۵۷۵,۰۰۰ _
۴۵ کنارگذر شمالی مشهد کنارگذر شمالی مشهد ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۵۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۱۵,۰۰۰ ۲۹۵,۰۰۰ _
۴۶ کنارگذر غربی اصفهان ایستگاه شماره یک ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۲۰,۰۰۰ ۱۶۵,۰۰۰ ۲۶۰,۰۰۰ _
۴۷ کنارگذر غربی اصفهان ایستگاه شماره دو ۵۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰
۴۸ کنارگذر غربی اصفهان ایستگاه شماره سه ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۵۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۶۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۸۵,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰
۴۹ همت - کرج همت- کرج ۱۰۰,۰۰۰ _ ۱۰۰,۰۰۰ _ ۱۳۰,۰۰۰ _ _ _ _
۵۰ همت - کرج گرمدره ۵۵,۰۰۰ _ ۵۵,۰۰۰ _ ۶۵,۰۰۰ _ _ _
منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها