Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@23:34:46 GMT

ویتامین B۵ (پانتوتنیک اسید) چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۳۱۴۰

ویتامین B۵ (پانتوتنیک اسید) چیست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویتامین B۵ یکی از کمتر شناخته شده‌ترین ویتامین‌های موجود است که معمولا به عنوان پانتوتنیک اسید نیز شناخته میشود. معمولا کمبود این ویتامین نادر است و تقریبا همه غذا‌ها در برگیرنده مقادیر اندکی از پانتوتنیک اسید است.


چرا ما به ویتامین B۵ نیاز داریم؟

ویتامین B۵ عملکرد‌های مهمی در بدن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عملکرد‌ها عبارتند از:
◾تبدیل غذا‌ها به گلوکز
◾سنتز کردن کلسترول
◾تشکیل هورمون‌های مرتبط با استرس و رابطه جنسی
◾تشکیل سلول‌های قرمز خون

همانند سایر ویتامین‌های گروه B، پانتوتنیک اسید نیز به بدن در تجزیه چربی ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها کمک می‌کند بنابراین بدن ما می‌تواند از آن برای تولید انرژی و ساخت دوباره بافت ها، عضلات و اندام‌ها استفاده کند.


سیستم گوارشی:

ویتامین B۵ به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می‌کند و به بدن کمک می‌کند از سایر ویتامین‌ها به خصوص ویتامین B۲ به خوبی استفاده نماید. ویتامین B۲ به مدیریت استرس کمک می‌کند، اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد پانتوتنیک اسید می‌تواند استرس را کاهش دهد.


مراقبت از پوست:

خواص ویتامین b۵ برای درمان آکنه

برخی از مطالعات نشان داده است که ویتامین B۵ به عنوان مرطوب کننده پوستی عمل می‌کند و می‌تواند فرایند درمان زخم را بهبود ببخشد.

یکی از مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که ویتامین B۵ به آکنه‌های پوستی کمک می‌کند و می‌تواند جوش‌های صورتی مرتبط با آکنه را به هنگام استفاده به عنوان مکمل غذایی کاهش دهد. محققان بیان کرده اند که کاهش قابل توجهی از ضایعات پوستی بعد از ۱۲ هفته مصرف مکمل‌های غذایی ویتامین B۵ ایجاد شده است.


کلسترول و تری گلیسیرید:

برخی از مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف ویتامین B۵ می‌تواند به کاهش کلسترول و سطح تری گلیسیرید یا چربی‌ها کمک کند. این مدیریت باید تحت نظر پزشک انجام شود.


کمبود ویتامین B۵:

کمبود ویتامین B۵ بسیار نادر است، زیرا تقریبا در تمامی مواد غذایی یافت می‌شود. رژیم غذایی سالم و متنوع باید مقادیر کافی از این ویتامین را برای افراد فراهم سازد. بررسی‌های کلینکی نشان می‌دهد که کمبود این ویتامین به شرایط زیر منجر خواهد شد:
◾خستگی
◾بی علاقگی
◾افسردگی
◾تحریک پذیری
◾اختلالات خواب
◾درد شکمی
◾حالت تهوع
◾استفراغ
◾بی حسی و کرختی
◾گرفتگی‌های عضلانی
◾هیپوگلیسمی
◾سوزش پا‌ها
◾عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

کمبود ویتامین B۵ می‌تواند حساسیت افزایش یافته به انسولین را منجر شود. در موش ها، کمبود ویتامین B۵ به سوزش و حساسیت پوست و خاکستری شدن مو‌ها منجر شده بود، اما این موضوع زمانی که پانتوتنیک اسید به موش‌ها داده شد برعکس گردید.

با اینحال بر اساس گفته‌های محققان، در انسان‌ها شواهدی مبنی بر اینکه مصرف پانتوتنیک اسید به عنوان مکمل یا استفاده به عنوان شامپو می‌تواند از تغییر رنگ مو جلوگیری کند یا آن را بازیابی نماید وجود ندارد.

زمانی که سطح مصرف ویتامین B۵ به مقدار طبیعی می‌رسد بیشتر نشانه‌های بیان شده معکوس می‌گردد.


مقدار مصرف ویتامین ب۵

مخصصان توصیه می‌کنند ویتامین B۵ به شیوه‌های زیر به صورت روزانه مصرف شود:
◾نوزادان ۰ الی ۶ ماهه: ۱.۷ میلی گرم در روز
◾نوزادان ۷ الی ۱۲ ماهه: ۱.۸ میلی گرم در روز
◾کودکان ۱ تا ۳ ساله:۲ میلی گرم در روز
◾کودکان ۴ الی ۸ ساله: ۳ میلی گرم در روز
◾کودکان ۹ الی ۱۳ ساله:۴ میلی گرم در روز
◾مردان و زنان ۱۴ ساله و بالاتر: ۵ میلی گرم در روز
◾زنان باردار: ۶ میلی گرم در روز
◾زنان شیرده: ۷ میلی گرم در روز

ویتامین B۵ محلول در آب است. بدن ما آن را ذخیره نمی‌کند. پس باید مقدار آن به صورت روزانه تامین شود.


بهترین منابع غذایی ویتامین B۵:

ویتامین B۵ به طور گسترده در محصولات حیوانی و گیاهی یافت می‌شود. برخی از منابع عبارتند از:
◾گوشت: مرغ، بوقلمون، اردک، گوشت گاو و اندام‌های حیوانات همچون جگر و کلیه
◾ماهی: سالمون، میگو
◾غلات: نان و غلات صبحانه تهیه شده با آرد سبوس دار. غلات سبوس دار منبع خوبی از ویتامین B۵ هستند.
◾محصولات لبنی: زرده تخم مرغ، شیر، ماست و محصولات تهیه شده از شیر
◾بقولات: عدس، نخود و سویا
◾سبزیجات: قارچ، آووکادو، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، ذرت، گل کلم، کلم پیچ و گوجه فرنگی

سایر منابع ویتامین B۵ عبارتند از بادام زمینی، دانه آفتابگردان، گیاهک گندم و جوی دوسر. پانتوتنیک اسید به طور گسترده‌ای در غذا‌ها موجود است، اما در فرآوری به عنوان مثال، در کنسرو، انجماد و فریز کردن، از بین می‌رود. بهتر است غذا‌ها را تازه مصرف کنید تا از دریافت مقادیر کافی از این ویتامین اطمینان حاصل نمایید.

دانشمندان دریافته اند که باکتری‌های موجود در پوشش کولون ممکن است اسید پانتوتنیک تولید کنند، اما این هنوز ثابت نشده است.

منبع: سلامت

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویتامین b کربوهیدرات ها کمبود ویتامین B۵ میلی گرم در روز ویتامین B۵ غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۳۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون

یک انتخاب سالم برای جلوگیری از نوسانات قندخون در مبتلایان به دیابت نوع دو، مصرف سبزیجات کم کربوهیدرات است. این سبزی‌ها حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر و در عین حال کم کالری هستند.

به گزارش ایسنا، ۸ نوع سبزی مفید برای حال دیابتی‌های نوع دو شامل موارد زیر است:

 اسفناج: این سبزی کم کربوهیدرات انتخاب عاقلانه‌ای برای مبتلایان به دیابت نوع دو و حاوی فولات، بتاکاروتن و ویتامین K است. محققان حتی اعلام کرده‌اند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج خطر ابتلا به دیابت را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

 گوجه فرنگی: حاوی ویتامین ث و یک منبع عالی از ویتامین A و پتاسیم محسوب می‌شود. هر فنجان آب گوجه فرنگی تنها ۳۲ کیلوکالری دارد. گوجه فرنگی حاوی لیکوپن و آنتی اکسیدان‌های قوی است که در برابر بیماری‌های قلبی، سرطان پروستات و ... محافظت ایجاد می‌کند ضمن اینکه برای دیابتی‌ها یک خوراکی کم کربوهیدرات است.

 کلم بروکلی: علاوه بر این که کربوهیدرات کمی دارد، سرشار از ویتامین‌های A، Cو K، فیبر و آهن است.

خیار: یک فنجان خیار خرد شده تنها ۵ گرم کربوهیدارت دارد و شما در صورتی که مبتلا به دیابت باشید، بدون هیچ گونه نگرانی می‌توانید مقادیر زیادی از آن را مصرف کنید. خیار یک منبع عالی از ویتامین K، پتاسیم و ویتامین C نیز محسوب می‌شود.

کلم: خوردن کلم یک راه ارزان برای اضافه کردن ویتامین های K و C به رژیم غذایی است؛ البته به علاوه آنتی اکسیدان‌ها، فیبر، منگنز و ویتامین B۶.

کلم بروکسل: این نوع کلم نیز سرشار از ویتامین A، C و فولات و فیبر است و محققان بر این باورند که علاوه بر فوایدش برای دیابتی‌ها، می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را دفع کند.

گل کلم: این نوع سبزی سرشار از ویتامین C، فیبر، پتاسیم و فولات است. به علاوه مصرف روزانه ۱۲۲ گرم از این سبزی در روز تا ۱۴ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد.

مارچوبه: بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، این گیاه نیز در هر فنجان تنها ۲۷ کالری و ۵ گرم کربوهیدرات دارد و سرشار از ویتامین‌های A و K است. هنگام خرید مارچوبه تلاش کنید ساقه‌های سبز روشن آن را انتخاب کنید. مصرف منظم مارچوبه سبب کنترل میزان قند خون و افزایش تولید انسولین در بدن می‌شود.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید