Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@02:06:32 GMT

مضرات باعجله غذا خوردن چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۱۰۴۲

مطالعات نشان داده است که سریع غذا خوردن می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی زیادی از جمله افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت شود. ناطقان: حتماً دیده‌اید که برخی افراد در هنگام عصبانیت و یا استرس خیلی سریع و زیاد غذا می‌خورند و برخی دیگر در شرایط عادی، عادت به تندخوری دارند. این درحالی است که غذا خوردن یکی از لذت‌های زندگی است که برخی افراد این لذت را با تندخوری از بین برده و علاوه براین، سلامتی خود را به خطر می‌اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بیماری‌هایی که در اثر سریع غذا خوردن به سراغتان می‌آید، می‌پردازیم:
ریفلاکس اسید معده
سریع غذا خوردن می‌تواند خطر ریفلاکس اسید معده را افزایش دهد زیرا دستگاه گوارش مسئولیت تجزیه غذا برای جذب مواد مغذی ضروری از آنها را بر عهده دارد؛ بنابراین هنگامی که میزان غذای مصرفی بیش از گنجایش دستگاه گوارش باشد، منجر به نفخ و رفلاکس اسید معده می‌شود. رفلاکس اسید معده باعث می‌شود دچار احساس سوزش در سینه، گلودرد و مشکل بلع شوید.


غذا را زیاد بجوید زیرا خوب جویدن غذا باعث هضم آسان‌تر مواد غذایی و افزایش جذب مواد مغذی می‌شود
دیابت
یک مطالعه در لیتوانی در سال 2012 نشان داد که دیابت می‌تواند نتیجه سریع غذا خوردن باشد. دکتر یاماجی می‌گوید: «افراد در اثر سریع غذا خوردن احساس سیری نکرده و پرخوری می‌کنند. از آنجایی که پرخوری باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود، این مسئله باعث نوسان گلوکز شده و می‌تواند منجر به مقاومت در برابر انسولین شود»؛ مقاومت در برابر انسولین شرایطی است که سلول‌های بدن به طور موثر به هورمون انسولین پاسخ نمی‌دهند، که این امر می‌تواند باعث دیابت نوع2 شود.

سندرم متابولیک
مقاومت در برابر انسولین ارتباط نزدیکی با سندرم متابولیک دارد. این بیماری خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و سکته را نیز افزایش می‌دهد. همچنین سریع غذا خوردن می‌تواند افراد را مستعد چربی دورکمر و سطح پایین کلسترول خوب خون یا HDL کند که این دو مورد از عوامل خطرزای ایجاد سندرم متابولیک هستند.

چاقی
مطالعات نشان داده که سریع غذا خوردن منجر به کاهش رضایتمندی و افزایش وزن در افراد می‌شود. در واقع، باعجله غذا خوردن به خودی خود استرس‌زا بوده و باعث می‌شود قبل از اینکه سیگنال‌های سیری به مغز برسد، فرد بیش از اندازه غذا بخورد و در نتیجه خطر چاقی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

چگونه آهسته غذا بخوریم؟
با عجله غذا خوردن عادتی است که ترک آن نیاز به تلاش آگاهانه دارد. راهکارهای زیر می‌تواند به شما برای ایجاد یک عادت جدید در آهسته غذا خوردن کمک کند:

- برای غذا خوردن حداقل 20 دقیقه وقت بگذارید و وعده‌های غذایی را در اولویت برنامه خود قرار دهید. این کار کمک می‌کند تا ارگانیسم بدن بعد از دریافت انرژی لازم از غذایی که می‌خورید، به مغز سیگنال سیری دهد.

- تمام حواس خود را صرف غذا خوردن کنید. هنگام شروع به غذا خوردن چند لحظه تمرکز کنید تا متوجه عطر، طعم و مزه غذا شوید و پس از ادامه غذا، به این موارد توجه نکنید زیرا ممکن است عطر و طعم خوب غذا ناخودآگاه شما مجبور به تندخوری و پرخوری کند.

- غذا را زیاد بجوید زیرا خوب جویدن غذا باعث هضم آسان‌تر مواد غذایی و افزایش جذب مواد مغذی می‌شود.

- سعی کنید با دیگران غذا بخورید و یا اگر تنها هستید، هنگام غذا خوردن فیلم تماشا کنید؛ به گونه‌ای که مدت غذا خوردن را با تماشای فیلم تنظیم کنید.

آهسته غذا خوردن علاوه بر مزایای جسمانی که برای شما به ارمغان می‌آورد، شاید مهم‌ترین مزیتش این باشد که از صرف غذا لذت بیشتری را خواهید برد.
منبع: تبیان برچسب ها: مضرات ، غذا ، خوراکی ، با عجله خوردن ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مضرات غذا خوراکی با عجله خوردن ناطقان سریع غذا خوردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۱۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید

ایتنا - اگر همه اینها کار نکرد و تقلایتان برای خواب کافی و مفید یک ماه طول کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، به‌ویژه وقتی شب‌های بی‌خوابی در عملکرد شغلی یا بر خلق‌وخوتان تاثیر منفی دارد. 
افراد زیادی در سراسر جهان به ۷ تا ۸ ساعت خواب مفیدی که متخصصان توصیه می‌کنند دست نمی‌یابند. به گزارش‌ اسوشیتدپرس، مولی اتوود، استادیار روان‌پزشکی و علوم رفتاری دانشکده پزشکی جان هاپکینز، می‌گوید: نیازهای بدنتان را بشناسید و آن‌ها را اولویت‌بندی کنید نه اینکه خیال کنید در عملکرد روزانه‌تان فقط خواب است مشکل دارد.

متخصصان خواب می‌گویند به جای آنکه دنبال روش‌های عجیب و غریب بگردید این ترفندهای ساده را امتحان کنید.

زمان امن و آرامی را برای خودتان ایجاد کنید
استرس‌ ناشی از کار اجتناب‌ناپذیر است و دوری گزیدن از آن دشوار. سعی کنید بین پایان روز کاری و رفتن به رختخواب «زمان امن و آرامی» را ایجاد کنید. متخصصان می‌گویند که مسائل کاری و وظایف روزانه را یک ساعت قبل از خواب کنار بگذارید. از چک کردن ایمیل‌ها، پرداخت قبض‌ها، انجام کارهای خانه و گشت‌وگذار بی‌وقفه در شبکه‌های اجتماعی بپرهیزید و به جای این کارها با خواندن کتاب آرامش بگیرید، خودتان را با بازی سرگرم کنید یا وقتتان را با عزیزانتان سپری کنید.

حواستان به غذا خوردن باشد
خوردن وعده غذایی سنگین پیش از رفتن به رختخواب خواب را مختل می‌کند. بنابراین غذایتان را اول شب میل کنید.

آتوود می‌گوید، تاثیر خوردن غذای سنگین مثل این است که درست قبل از خواب، وقتی قرار است همه چیز رو به خاموشی و آرامش برود، به بدنتان کار مهمی واگذار کنید تا انجام دهد.  

اما خیلی گرسنه هم به رختخواب نروید. میان‌وعده‌های حاوی پروتئین یا چربی‌های سالم مانند پنیر، بادام یا کره بادام زمینی با نان غلات کامل را امتحان کنید.

از کافئین و الکل اجتناب کنید
نوشیدن مشروب یا قهوه اسپرسو بعد از شام شاید آرامتان کند اما شب طولانی را به‌دنبال خواهد داشت. با وجود آنکه الکل در ابتدا ممکن است کمک ‌کند بهتر به خواب بروید، اما چرخه خوابتان را برهم می‌زند و کیفیت خواب را کاهش می‌دهد، همچنین احتمال بیدار شدن در نیمه‌های شب را افزایش می‌دهد.

استفاده از فناوری را محدود کنید
نور گوشی همراه و صفحه کامپیوتر با سرکوب هورمون ملاتونین، که به خواب کمک می‌کند،‌ ضرب‌آهنگ شبانه‌روزی یا ساعت زیستی بدن را برهم می‌زند. کارشناسان می‌گویند برای توقف جست‌وجوی صفحات اجتماعی در گوشی‌ همراه به خودانضباطی نیاز دارید.  

با پزشک مشورت کنید
اگر همه اینها کار نکرد و تقلایتان برای خواب کافی و مفید یک ماه طول کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، به‌ویژه وقتی شب‌های بی‌خوابی در عملکرد شغلی یا بر خلق‌وخوتان تاثیر منفی دارد. 

دیگر خبرها

  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان /مگر مضرات مشروب خوردن را نمی‌دانند؟
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان : مگر مضرات مشروب خوردن را نمی دانند؟
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان؛ مگر مضرات مشروب خوردن را نمی‌دانند؟
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکلی پزشکان /مگر مضرات مشروب خوردن را نمی دانند؟
  • واکنش ۲ امام جمعه به مسمومیت الکی پزشکان /مگر مضرات مشروب خوردن را نمی دانند؟
  • طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟