Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@19:51:20 GMT

تاثیر اسید چرب بر سلول سرطانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۰۶۰۹

تاثیر اسید چرب بر سلول سرطانی چیست؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محققان ثابت کرده اند که یک اسید چرب به نام dihomogamma-linolenic یا DGLA می‌تواند سلولهای سرطانی انسان را از بین ببرد.

این مطالعه که در تاریخ 10 ژوئیه در Developmental Cell منتشر شد، نشان داد که DGLA می تواند در مدل حیوانی و در سلول‌های سرطانی انسان، فروپتوسیس را القا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروپتوسیس نوعی مرگ و میر سلولی وابسته به آهن است که در سالهای اخیر کشف شد و به عنوان کانونی برای تحقیقات بیماری تبدیل شده است زیرا از نزدیک با بسیاری از فرایندهای بیماری ارتباط دارد.

جنیفر واتس، استادیار دانشگاه ایالتی واشنگتن و نویسنده مسئول این مقاله گفت: این کشف پیامدهای بسیاری از جمله گامی به سمت درمان احتمالی برای سرطان دارد.

اگر بتوانید DGLA را دقیقاً به یک سلول سرطانی تحویل دهید، فروپتوسیس اتفاق می‌افتد و منجر به مرگ سلول تومور می‌شود. همچنین، دانستن اینکه این چربی باعث ایجاد فروپتوسیس می‌شود نیز ممکن است بر نحوه فکر کردن در مورد شرایطی از قبیل بیماری کلیوی و تولید عصبی در جایی که می‌خواهیم از این نوع مرگ سلولی جلوگیری کنیم، تأثیر بگذارد.

DGLA یک اسید چرب اشباع نشده است که به مقدار کمی در بدن انسان وجود دارد، هرچند به ندرت در رژیم غذایی انسان موجود است. در مقایسه با اسیدهای چرب دیگر، مانند آنهایی که در روغن ماهی وجود دارد، DGLA نسبتاً مورد مطالعه قرار گرفته است.

مارکوس پرز از اساتید دانشگاه واشنگتن گفت: «بسیاری از مکانیسم هایی که در کرم‌های لوله‌ای دیدیم از جمله وجود آهن فعال ردوکس و عدم توانایی در ترمیم چربی های اکسیده شده با ویژگی های فروپتوسیس در سیستم های پستانداران سازگار است.»

واتس و پرز با اسکات دیکسون از دانشگاه استنفورد برای بررسی تطابق این نتایج با سلول‌های انسانی همکاری می کند.

محققان با در نظر گرفتن آنچه که از کرم‌های لوله‌ای آموخته بودند، نشان دادند که DGLA می تواند در سلولهای سرطانی انسان القا شود. آنها همچنین تعامل کلاس اسیدهای چرب دیگری بنام اترلیپید را یافتند که دارای اثر محافظتی در برابر DGLA است. وقتی اترلیپید را بیرون آوردند، سلول‌ها با حضور DGLA سریعتر از بین می روند.

انتهای پیام/

178 / 336 اسید چرب سلولهای سرطانی فروپتوسیس بیماری کلیوی اسید چرب اشباع نشده

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اسید چرب سلولهای سرطانی بیماری کلیوی اسید چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۰۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند

به گزارش خبرآنلاین،‌ بسیاری از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی در ابتلا به یبوست تاثیرگذارند؛ از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از حد، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و ... اما چگونه می‌توان این مشکل رایج گوارشی را برطرف کرد؟

ایسنا نوشت: اگر مواد غذایی خشک همچون برنج، نان سفید، نان باگت، غذاهای بریان شده و ادویه‌جات را به مقدار زیاد استفاده می‌کنید، حجم آن‌ها را کم کرده و از غذاهایی همچون سوپ کمی چرب، خوراک کدو، بورانی، آش چغندر، شیر برنج و فرنی استفاده کرده و کمی روغن بادام شیرین طبیعی، روغن زیتون و یا روغن کنجد به غذاها بیفزایید. بخاطر داشته باشید آب عدس و آب کلم ملین است ولی جرم خود عدس و کلم قابض است و از خوردن آن‌ها باید پرهیز کرد.

اگر در معرض هوای گرم و یا تعریق فراوان هستید نوشیدنی‌های خنک مثل شربت آلو، هندوانه، خیار، دوغ و ماء الشعیر مصرف کنید.

همچنین مصرف برخی از ویتامین‌ها می‌تواند در دور کردن این عارضه از شما تا حدی موثر باشد؛ البته قبل از مصرف هر نوع مکمل ویتامین یا خرید آن باید با پزشک‌تان مشورت کنید؛ چون بسیاری از ویتامین‌ها برای نوزادان، مبتلایان به بیماری‌های گوارشی، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و ... ممکن است مفید نباشند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف پنج ویتامین می‌تواند به کاهش علائم یبوست کمک کند که این ویتامین‌ها شامل موارد زیر است:

_ اسید فولیک: به عنوان فولات یا ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات باعث یبوست می‌شود. در صورت امکان به جای مصرف مکمل‌های اسید فولیک، غذاهای غنی از آن را مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات عبارتند از اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک. حد بالای اسید فولیک که اکثر بزرگسالان می‌توانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.

_ ویتامین ب ۱۲: کمبود این ویتامین می‌تواند باعث یبوست شود. اگر یبوست شما به دلیل کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین ب ۱۲، سوای مکمل‌ها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی تن. اکثر بزرگسالان باید ۲.۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ در طول روز دریافت کنند.

_ ویتامین C : یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین C را می‌تواند استفاده کند، دز زیاد آن می‌تواند سبب بروز اسهال شود. اما تنها در صورتی که یبوست داشته باشید این تاثیر به مزاق شما خوش می‌آید. توصیه می‌شود دز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات روده‌تان افزایش یابد. با این حال مصرف بیش از حد مضر است و باعث حالت تهوع و گرفتگی معده می‌شود.

_ ویتامین ب ۵: یا اسید پانتوتنیک باعث تحریک انقباض ماهیچه‌ای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک می‌کند. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین ب ۵، برای اکثر بزرگسالان ۵ میلی‌گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلی‌گرم از این ویتامین را دریافت کنند.

_ ویتامین ب ۱: یا تیامین، به بهبود فرایند هضم کمک می‌کند و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه است. اکثر زنان باید روزانه ۱.۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلی گرم ویتامین ب ۱ مصرف کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901924

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • تب مالت چیست؟ + فیلم
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان