Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@16:59:41 GMT

عوارض خوراکی های ترش مزه چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۹۵۶۷۷

عوارض خوراکی های ترش مزه چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، انسان، می تواند پنج مزه را احساس کند. این مزه ها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکی هایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوب ترین خوراکی ها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده می شود.

مزه ترش، بیشتر به دلیل وجود اسیدهای خوراکی ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسیدها، به طور کلی مواد محلولی هستند که دارای یون های هیدرونیم هستند که هر چه غلظت این یون بیشتر شود، اسید قوی تر شده و خاصیت خورندگی بیشتری پیدا می کند.

اسید های خوراکی، گروهی از اسیدهای ضعیف هستند که خورندگی آنها ناچیز است و قابل مصرف هستند. نکته جالب در مورد اسید ها، این است که اسید معده موجود در انسان، هیدرو کلریک اسید است که خورندگی نسبتا بالایی دارد و یک اسید قوی به شمار می رود. خوراکی هایی که مزه ترش دارند، خواص زیادی نیز دارند، اما مصرف آنها می تواند مضراتی نیز داشته باشد.

میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکی ها در حدی ترش هستند که هر کسی می تواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است.

میوه های مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکی های ترش دیگر، از این میوه ها استفاده می شود.

خواص مصرف خوراکی های ترش مزه

خوراکی های ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها می تواند به فرایند های مفید در بدن کمک کند. در ادامه، به معرفی و بررسی برخی خواص خوراکی های ترش مزه خواهیم پرداخت.

سم زدایی بدن

کبد، به عنوان مظلوم ترین عضو بدن شناخته می شود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکی های ترش مزه، باعث سم زدایی کبد می شود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی می کند.

کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یون ها نقش دارد. مصرف خوراکی های ترش مزه، می تواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.

لاغری و چربی سوزی

مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... می تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا می کند و در نتیجه، به مصرف چربی های ذخیره شده در بدن روی می آورد.

استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیم های غذایی لاغری مشاهده می شود و می تواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

خوراکی های ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکی های ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، می تواند به گوارش مواد غذایی کمک کند.

خواص ضد ویروسی

سرکه، به عنوان یکی از ترش ترین مایعات که توسط انسان مصرف می شود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشور های شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد می شود.

در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده می کنند.

مضرات مصرف خوراکی های ترش مزه

خوراکی های ترش مزه، با وجود خواصی که دارند، مصرف بیش از حد آنها می تواند مضراتی را برای بدن به همراه داشته باشد. در ادامه، برخی از مضرات مصرف خوراکی های ترش مزه را معرفی و بررسی می کنیم.

پوکی استخوان

یکی از مضرات مصرف بیش از حد خوراکی های ترش، اثرات مخرب آنها بر روی کلسیم است. کلسیم، یکی از مهمترین مواد معدنی بدن است که باعث استحکام و ساخت ماده زمینه ای استخوان می شود.

هنگامی که میزان اسیدیته ی خون در اثر مصرف خوراکی های ترش بالا می رود، بدن برای حفظ هم ایستایی، ناچار است که مواد قلیایی مانند کلسیم را از بافت استخوان ها جدا کند و وارد جریان خون کند. در نتیجه، از میزان ماده زمینه ای استخوان کم می شود و ممکن است پوکی استخوان به وجود بیاید.

مشکلات گوارشی

مصرف بیش از حد خوراکی های ترش مزه، می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای مثال، افرادی که خوراکی های ترش زیادی مصرف می کنند، ممکن است که دچار زخم معده شوند. هنگامی که شیره معده، بیش از آستانه تحمل خودش حالت اسیدی پیدا کند، دیواره معده آسیب می بیند و ممکن است زخم معده ایجاد شود.

پیری زودرس

خوراکی های ترش مزه، حرارت بدن را کاهش می دهند و همچنین باعث کاهش مقدار آب بدن می شوند، مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه خوراکی های ترش مزه، باعث پیری زودرس در اثر رطوبت غریزی پایین بدن و حرارت کم می شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1109329 برچسب‌ها دانستنی ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانستنی ها مصرف خوراکی های ترش مزه مواد غذایی مزه ترش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۵۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی