Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@01:28:56 GMT

ویتامین چیست؟+ انواع، مقدار مصرف و تاریخچه

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۵۴۴۰

ویتامین چیست؟+ انواع، مقدار مصرف و تاریخچه

ویتامین، ترکیبی آلی است که به مقدار بسیار جزئی برای سوخت‌وساز مواد غذایی، اعمال حیاتی بدن، پرورش و تندرستی ضرورت دارد. کمبود هر یک از ویتامین‌ها، می‌تواند منجربه بروز عوارض متعددی شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، «ویتامین» ترکیبی آلی است که به مقدار خیلی جزئی برای سوخت‌وساز مواد غذایی، اعمال حیاتی بدن، پرورش و تندرستی ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب، سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین در بدن می‌شود که نتیجه آن، بیماری‌هایی نظیر بری‌بری و پلاگر خواهد بود. ویتامین سبب تسهیل دگرگشت می‌شود و رشد، نمو و ترمیم یاخته‌های بدن را میسر می‌کند. برخی از ویتامین‌ها، سبب جذب مواد غذایی در روده می‌شود و برخی دیگر مانند کاتالیزور عمل می‌کند. عمل آن‌ها روی بافت‌های پوششی و استخوان بوده که در مجموع هر کدام از بروز یک بیماری جلوگیری می‌کند.

نام‌گذاری

کلمه ویتامین از واژه یونانی ویتا به معنی زندگی است. فونک نام Vitalamine یعنی امینی که حیاتی بوده و برای ادامه زندگی ضرورت دارد را برای موادی که سبب بهبود بیماری بری بری می‌شد و از گروه آمین بود، به کار برد؛ اما پس از آن معلوم شد بسیاری از ویتامین‌ها از گروه آمین نیست و به همین دلیل واژه vitamin شکل گرفت.

تقسیم‌بندی ویتامین

ویتامین‌ها به دو دسته محلول در چربی و محلول در آب تقسیم‌بندی شده است که ویتامین E، K، D و A از جمله نمونه‌های محلول در چربی و ویتامین C و ویتامین‌های گروه B از جمله نمونه‌های محلول در آب است. ویتامین‌های محلول در آب بعد از چند ساعت ماندن در خون از راه کلیه و از طریق ادرار دفع می‌شود، اما ویتامین‌های محلول در چربی از راه ادرار دفع نمی‌شود بلکه در بدن و به‌ویژه در کبد ذخیره شده و از اختلالات حاصل از کمبود ویتامین‌های محلول در چربی جلوگیری می‌کند.

علاوه بر مواد معدنی ویتامین‌ها نیز مورد نیاز بدن است زیرا بدون حضور آن‌ها در غذا بین سلامتی و تعادل اعضای بدن ناپایداری ایجاد می‌شود و در اعمال حیاتی اختلالاتی رخ می‌دهد که سبب بروز عوارض و سرانجام منجر به مرگ می‌شود. ویتامین سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کند و تنها کمبود یک ویتامین می‌تواند سلامت تمام بدن انسان را به خطر بی‌اندازد.

مقدار مصرف ویتامین

ویتامین‌ها و مواد معدنی وظایف متنوع و بسیار مهمی در بدن به عهده دارد و کمبود آن‌ها عملکرد قسمت‌های مختلف بدن را مختلف کرده و باعث ایجاد بیماری‌های مختلفی می‌شود. مصرف بیشتر از مقدار نیاز روزانه ویتامین‌ها نیز زیان‌آور بوده و می‌تواند عوارض نامطلوبی به جای بگذارد. ویتامین‌های مازاد نیاز روزانه بدن، اگر محلول در چربی باشد تا حدودی در کبد ذخیره می‌شود و اگر محلول در آب باشد از طریق کلیه دفع می‌شود. مصرف بیش از اندازه ویتامین‌ها، نه تنها سودی ندارد بلکه باعث مسمومیت و ایجاد عوارض ناخواسته‌ای می‌شود.

تاریخچه پیدایش ویتامین

ارزش خوردن برخی غذاها برای حفظ سلامتی مدت‌ها قبل از شناسایی ویتامین‌ها شناخته شده بود. گسترش سفرهای اقیانوسی با کشتی در دوران اکتشافات قاره‌ها منجر به دوره‌های طولانی مدت بدون دسترسی به میوه‌ها و سبزیجات تازه شد و بیماری‌های ناشی از کمبود وتامین در بین خدمه کشتی‌ها رایج گردید.

در سال ۱۷۴۷ کشف شد که غذاهای مرکباتی به پیشگیری از اسکوربوت، بیماری به خصوص کشنده‌ای که در آن کلاژن‌ها به درستی تشکیل نمی‌شود و باعث بهبود زحم، خونریزی لثه، درد شدید و مرگ می‌شود، کمک می‌کند. کاشف رساله خود را در رابطه با اسکوربوت در سال ۱۷۵۳ منتشر کرد و استفاده از لیمو و لیموترش را برای جلوگیری از این بیماری توصیه کرد؛ این داستان منجر به لقب لیمی برای ملوانان بریتانیایی گشت؛ با این حال کشف لیند به طور گسترده توسط افراد در اکتشافات قطب شمال نیروی دریایی سلطنتی در قرن نوزدهم پذیرفته نشد زیرا مردم اعتقاد داشتند که می‌توان با رعایت بهداشت، ورزش و حفظ روحیه از ابتلاء به بیماری اسکوربوت جلوگیری کنند، اما مردم این منطقه با بیماری اسکوربوت و سایر بیماری‌های ناشی از کمبود مواد معدنی مواجه شدند.

در سال ۱۸۸۱ یک دکتر روسی به نام نیکولای اثرات اسکوربوت را در دانشگاه تارتو مطالعه کرد؛ وی به موش‌ها با مخلوطی مصنوعی از تمام اجزا جداگانه شیر که در آن زمان شناخته شده بود یعنی پروتئین، چربی، کربوهیدرات و نمک تغذیه کرد. موش‌هایی که فقط اجزا تشکیل دهنده را دریافت کرده بودند، کشته شدند، اما گونه‌هایی که با شیر تغذیه می‌شدند به طور طبیعی رشد کردند و زنده ماندند؛ بنابراین وی به این نتیجه رسید که یک غذای طبیعی مانند شیر باید علاوه بر این مواد اصلی شناخته شده حاوی مقادیر کمی از مواد ناشناخته ضروری برای زندگی نیز باشد.

انواع ویتامین ویتامینA یا رتینول ویتامین C یا آسکوربیک اسید ویتامین D ویتامین E ویتامین K ویتامینF ویتامین M یا استیگمسترول

انواع ویتامین‌های گروه B

ویتامین B1 یا تیامین ویتامینب B2 یا ریبوفلاوین ویتامین B3 یا نیاسین یا نیکوتینیک اسید ویتامین B4 ویتامین J یا کولین ویتامین B8 یا اینوزیتول ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک ویتامین B6 یا پیریدوکسین ویتامین B7 ویتامین H یا بیوتین ویتامین B9 یا اسید فولیک ویتامین B12 یا کوبالامین ویتامین B15 یا اسید پنگامیک ویتامین B 17 یا آمیگدالین کد خبر 571826

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویتامین ها ویتامین دی ویتامین سی مصرف ویتامین کمبود ویتامین ها تاثیر کمبود ویتامین ها در بدن ویتامین های مفید ویتامین های ضروری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق محلول در چربی محلول در آب ویتامین ها یک ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید و خواص آب سیب‌زمینی

سیب‌زمینی یک گیاه پرخاصیت و ارزان‌قیمت است که درمان بسیاری از بیماری‌ها را به‌راحتی انجام می‌دهد و برای زیبایی پوست و مو بسیار پرخاصیت است. اکثر مردم هرگز نوشیدن یک لیوان آب سیب‌زمینی را تجربه نکرده‌اند، اما همان‌طور که خواهید خواند، خواص، فواید و مزایای سلامتی‌اش چشمگیر است.

حقایق تغذیه‌ای آب سیب زمینی:

به گزارش نمناک، آب سیب زمینی غنی از مواد مغذی مانند ویتامین C، پتاسیم، ویتامین‌های مختلف B، کلسیم، آهن، فسفر، مس و گوگرد، است. اکثر مواد مغذی در پوست سیب زمینی قرار دارند، بنابراین مهم است که هنگام تهیه آبش در خانه، پوستش را نگیرید.

آب سیب زمینی به دلیل وجود بسیاری از مواد مغذی فواید زیادی دارد و تاثیرات چشمگیر سلامت آب سیب زمینی شامل جلوگیری از پیری، کمک به هضم، بهبود زخم، حمایت از کبد، بهبود گردش خون، تنظیم تولید هورمون، و ... است.

آب سیب زمینی مانع از پیری می‌شود:

تحقیقات نشان داده است که آب سیب زمینی می‌تواند پوست را مرطوب کرده و آنتی اکسیدان‌ها را به سطح پوست منتقل کند، که می‌تواند به کاهش چین و چروک و لکه‌های سنی کمک کند، در حالی که از عفونت‌های التهابی و پوست محافظت می‌کند.

تقویت سطح انرژی با آب سیب زمینی:

آب سیب زمینی یک تقویت کننده انرژی عالی است، زیرا قند‌های طبیعی موجود در این آب، اشکال آسان انرژی هستند. علاوه بر این، آب سیب زمینی دارای سطح بالایی از تیامین است، که می‌تواند توانایی بدن برای تجزیه کربوهیدرات‌ها را به انرژی قابل استفاده افزایش دهد.

آب سیب زمینی برای بهبود هضم:

محتوای نشاسته آب سیب زمینی با تعدادی از مشکلات گوارشی مرتبط است و می‌تواند باعث التهاب در روده و تسکین هضم شود و علائم یبوست، التهاب، گرفتگی و سوء هاضمه را از بین می‌برد.

درمان زخم با آب سیب زمینی:

آب سیب زمینی خواص آنتی اسید‌های شناخته شده و PH قلیایی دارد؛ این می‌تواند اسیدیته را در روده شما متعادل کند و به درمان و پیشگیری از زخم معده کمک می‌کند. می‌تواند یک لایه محافظ در معده را ایجاد کند تا درد و ناراحتی این مشکلات شایع را از بین ببرد.

آب سیب زمینی برای سم زدایی کبد و کیسه صفرا:

آب سیب زمینی یکی از ارزان‌ترین روش‌ها برای پاک سازی کبد و کیسه صفرا است، ژاپنی‌ها از این آب برای درمان هپاتیت استفاده می‌کنند.

بهبود سلامت قلبی با آب سیب زمینی:

مقدار قابل توجهی از پتاسیم در یک لیوان آب سیب زمینی وجود دارد، بیش از ۵۰% مصرف روزانه شما. این بدان معنی است که روز خود را با یک لیوان از این آب شروع کنید که باعث کاهش فشار بر سیستم قلبی عروقی شما می‌شود و همچنین باعث کاهش تنش در رگ‌های خونی و عروق، و در نتیجه فشار خون می‌شود. این نیز خطر ابتلا به حمله قلبی، آترواسکلروز و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

درمان برای میگرن با آب سیب زمینی:

گفته شده است که سیب زمینی خام و آبش قرن هاست که در پزشکی سنتی اروپا استفاده می‌شود. یک تکه از سیب زمینی یا آب سیب زمینی را روی پیشانی و گیجگاه خود برای بهبود درد، استرس و حتی میگرن قرار دهید.

کمک به درمان بیماری کلیه با آب سیب زمینی:

مصرف منظم آب سیب زمینی با عملکرد بهتر کلیه و کاهش خطر ابتلا به تشکیل سنگ کلیه همراه است. تحقیقات زیادی در این زمینه گزارش نشده است، اما بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که درمان با آب سیب زمینی برای آن‌ها کار می‌کند.

آب سیب زمینی برای درمان سیاتیک:

سیاتیک با درد ناشی از ناحیه کمری مشخص می‌شود و به پا‌ها می‌رسد. درمان‌های خانگی به خوبی برای درمان سیاتیک کار می‌کنند و گفته می‌شود یکی از موثرترین داروها، آب سیب زمینی است. آب سیب زمینی باعث تحریک عصب می‌شود و به حرکت پا‌ها کمک می‌کند. نصف فنجان آب سیب زمینی خام را حداقل دو بار در روز برای از بین بردن درد بنوشید.

درمان نقرس از خواص آب سیب زمینی:

نقرس یک نوع آرتریت است که به علت تخریب اسید اوریک اضافی ناشی از التهاب و تورم در مفاصل است. آب سیب زمینی دارای خواص ضد التهابی است و باعث می‌شود تا اسید اوریک بیش از حد از مفاصل خنثی شود. این باعث می‌شود آب سیب زمینی یکی از بهترین درمان‌های طبیعی برای نقرس و درد همراه با آرتریت باشد.

آب سیب زمینی برای جلوگیری از بیماری قلبی عروقی:

آب سیب زمینی حاوی خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که قلب را از انسداد شریان‌ها و توقف قلب محافظت می‌کند و از این رو سلامت قلب را بهبود می‌دهد.

کمک آب سیب زمینی به کاهش وزن:

مردم اشتباه تصور می‌کنند که مصرف سیب زمینی باعث افزایش وزن می‌شود با این حال، تحقیقات نشان داده اند که سیب زمینی واقعا به کاهش وزن کمک می‌کنند. آب سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به افزایش متابولیسم کمک می‌کند. نوشیدن آب سیب زمینی پس از غذا باعث توقف هورمون‌های گرسنگی (گرلین و لپتین) می‌شود که مانع از گرسنگی و باعث کاهش وزن می‌شود.

تقویت ایمنی:

آب سیب زمینی غنی از ویتامین C است که باعث تقویت ایمنی توسط تحریک تولید گلبول‌های سفید می‌شود. دیگر آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی ایمنی باعث محافظت در برابر بیماری مزمن و کاهش استرس اکسیداتیو نیز می‌شوند.

بهبود سریع زخم از مزایای آب سیب زمینی:

آب سیب زمینی غنی از ویتامین C است که باعث تحریک تولید کلاژن می‌شود و به نوبه خود سرعت بهبود زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

بهبود گردش خون با آب سیب زمینی:

نیاسین یکی دیگر از اعضای خانواده B است که در سطوح بالای در آب سیب زمینی یافت می‌شود. این ویتامین می‌تواند گردش خون را تحریک کند، که باعث بهبود اکسیژن رسانی در قسمت‌های مختلف بدن، همراه با تحویل مواد مغذی مورد نیاز برای ترمیم و عملکرد طبیعی می‌شود.

بهبود تولید هورمون با آب سیب زمینی:

مصرف منظم آب سیب زمینی ممکن است به بهبود سطح هورمون‌های جنسی و استرس کمک کند.

آب سیب زمینی برای سرطان:

آب سیب زمینی سالهاست برای جلوگیری یا درمان سرطان مورد استفاده می‌گیرد. از راهبان بودایی تا اعضای بسیاری از افراد انجمن علمی ژاپنی، اثبات اینکه آب سیب زمینی می‌تواند مانع تشکیل تومور شود، در حال رشد است. برخی از مواد فعال آب سیب زمینی می‌توانند در غلظت‌های زیادی وجود داشته باشند و برای کاهش اندازه تومور استفاده می‌شوند.

چگونه می‌توان آب سیب زمینی را تهیه کرد:

آب سیب زمینی نیاز به زور و تلاش کمی بیشتر از بسیاری از سبزیجات و میوه‌ها دارد، اما آبش واقعا ارزش فشار‌ها را دارد، پوستش را نگیرید تا مقدار بیشتری مواد مغذی را دریافت کنید.

عوارض جانبی آب سیب زمینی:

با وجود تمام مزایای سلامتش قابل توجه اش، آب سیب زمینی می‌تواند برخی از عوارض جانبی منفی، از جمله پریشانی دستگاه گوارش و یا افزایش سطح قند خون را به همراه داشته باشد با این حال، این عوارض جانبی به طور کلی در افرادی دیده می‌شود که آب سیب زمینی را نادرست تهیه می‌کنند یا زیاد می‌نوشند. به طور کلی، هیچ عوارض جانبی منفی برای نوشیدن این آب وجود ندارد.

عوارض آب سیب زمینی برای دیابت:

آب سیب زمینی سطح قند‌های طبیعی را بالا می‌برد، که می‌تواند برای افراد مبتلا به قند خون، مانند افراد دیابتی خطرناک باشد. مصرفش باید در افراد درشت باشند، اما بیماران دیابتی باید به خصوص در مورد کیفیت گلوکز این آب بررسی کنند.

عوارض آب سیب زمینی برای مشکلات مربوط به معده:

تهیه این آب با سیب زمینی مناسب نکته اش است، به این معنی که در انتخاب سیب زمینی دقت کنید، هیچ خال یا ریشه‌ای مباید وجود داشته باشد. سموم خاصی در ریشه‌های سبز تازه سیب زمینی وجود دارد که می‌تواند باعث اسهال، ناراحتی‌های معده و حالت تهوع شود، بنابراین فقط باید سیب زمینی تمیز و تازه را استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید